| Hvad er digitalisering | Hvad kostede det? | Støttere | WEBMASTER

DIGITALISERING 2011

© 2000-2011 Søren Kjærulff Andersen . All rights reserved.

Facade 

 

Hvad er digitalisering?

Hidtil har film der blev vist i biograferne været på store filmruller, kaldet 35mm celluloidfilm. Celluloidfilmen er et mere end 100 år gammelt og relativt skrøbeligt medie. Råmaterialerne er dyre, håndteringen under produktion er dyr og distribution af filmene er en bekostelig affære.

Afløseren hedder digital film, D-bio eller D-Cinema og består af en speciel dataprojektor, der fodres med digitale informationer fra en særlig filmserver. Sagt meget kort er det film på en harddisk i stedet for filmruller.

Digitalisering af biografen giver mange fordele og muligheder – her kan det bl.a. nævnes:Hvad koster det – og hvordan finansieres digitaliseringen?

En digital løsning med mulighed for 3D visning, kostede ca. 800.000. Heri er der også indregnet omkostninger til ombygning af operatørrummet (udvidelser, podium og ekstra ventilation), da der i overgangsperioden skal være plads til både det digitale og 35mm udstyret.

Finansieringen af udstyret og ombygningen af operatørrummet er sket gennem fondsansøgninger, den politiske støtteordning samt biografens eget bidrag.

Biografen har modtaget støtte fra:
- Viborg Kommune med kr. 50.000,-
- LAG med kr. 100.000,-
- Det Dansk Filminstitut/Kulturministeriet med kr. 200.000,-
- Lions Club Karup med kr. 10.000,-

Biografen finansierer selv restbeløbet på kr. 440.000

Biografen siger tak til alle tilskudsgivere og ønsker publikum en god fornøjelse.

 

- yderligere oplysninger om biografen kan indhentes hos formanden, Frank Johansen, 9710 2436.

 

| Toppen |