KOMMENDE FOREDRAG


Vi er i fuld gang med at planlægge nye interessante foredrag, bl.a. LOF foredrag med Matilde Kimer. Billetter bestilles hos LOF Midtjylland,
så hold endelig øje med siden !
opdateret:01-09-2017

     
     

Tidligere afholdte FOREDRAG, MODESHOW, DEBATAFTNER MV.

17. nov. 2014

kl. 19:00

 
 

Ulven er kommet!

I december 2012 blev der for første gang i 200 år observeret en ulv på dansk grund. Mange betvivlede, at der var tale om en ulv, netop fordi denne art ikke færdedes i de danske landskaber, men da ulven 14 dage derefter blev fundet død af naturlige årsager, kunne man ud fra det tyske DNA-register konstatere, at der var tale om en ulv fra Sachsen. Ulven er altså efter at have forladt sin families territorium draget nordpå og har vandret ca. 850 km i luftlinje, før den er nået til Thy. Thomas Secher Jensen, seniorforsker ved Naturhistorisk Museum i Århus er ekspert i ulvens genindvandring i Danmark og har været med fra begyndelsen, fulgt udviklingen nøje og deltaget i den mediestorm, der har raseret, som ulvens tilbagekomst til Danmark har medført. I foredraget giver han et sanseberigende og levende indblik i ulvens færden og illustrerer med brug af museets samlinger af skind, udstopninger, kranier, sporaftryk samt fængende fotos af ulve og ulvens opholdssteder. Billetpris inkl. kaffe m/brød 85 kr. Tilmelding: LOF Karup, kursus nr.1401 Tlf. 6466 4001, email: karup@lof.dk

Arrangeret af:
LOF Karup

i samarbejde med Karup Bio

  

5. nov. 2014

kl. 19:00

 

Det gamle Karup 
- en aften med billeder og erindringer om Karup

Ole Lenler-Eriksen og Kristian Pedersen fortæller om byen, som den var engang, og som de husker den.

Lokalhistorisk Arkiv har en masse billeder, der viser, hvordan Karup tidligere har set ud, og et lille udsnit af dem vil blive vist.
Ole Lenler-Eriksen og Kristian Pedersen vil fortælle om byen ud fra de gamle billeder, som vises på det store lærred. Foruden deres opvækst i Karup har de to det til fælles, at de har en usædvanlig god hukommelse og er gode fortællere.
De kan fortælle en masse om byen, som den så ud engang, og om Karupborgere, der for længst er borte. Begge er kendt af de fleste i byen. Ole Lenler flyttede til byen som 3-årig og er søn af byens den gang eneste læge, og han har selv været læge i Karup og er nu ansat som sådan på flyvestationen.
Kristian Pedersen har boet i Karup hele sit liv og er ud af en meget gammel slægt på egnen. Han er udlært i Brugsforeningen og har været meget aktiv inden for KKIK fodbold, hvor han spillede i en årrække. Hvis man går 40-50 år eller længere tilbage i tiden, var der masser af liv og butikker og håndværkere i Karup. Der var også originaler i ordets positive betydning som f.eks. Peder Jylland, Jacob skomager og Jens Ditlev, og både dem og byen kan der fortælles mange historier om. Historier, som ældre mennesker kan nikke genkendende til, og som kan give den yngre generation et indtryk af, hvordan livet formede sig i Karup, da byen stadig var en stationsby.
Der er lagt op til en rigtig spændende aften, og da der tidligere på året var udsolgt til en lignende aften i Seniorhuset, og der kun er et begrænset antal billetter, bliver der sandsynligvis rift om dem. Det gælder derfor om at komme først til mølle, hvis man vil være sikker på at få en billet. Den koster 60 kr., og beløbet er inklusive kaffe og en ostemad.

Arrangeret af: Karup Bio, Lokalhistorisk Forening og Arkivet
     

25. feb. 2014  

kl. 19:00

 

 

Foredrag i Karup Bio med Niels Ove Studstrup

Niels Ove Studstrup er født i 1936 i Himmerland og bliver i daglig tale kaldet "Studs". Han fortæller om sit liv med flyvemaskiner gennem 50 år fra KZ 3 til Fokker 100 og har siden barnsben tilbragt mere end 18.000 timer uden at have et ben på jorden.

Efter en indledende periode i dansk luftfart arbejdede han i godt 20 år for den hollandske flyvemaskinefabrik FOKKER og fik derigennem lejlighed til at besøge det meste af verden, men desværre gik FOKKER konkurs i 1996.

Derefter blev han på DORNIER fabrikken nær München omskolet til Dornier 328 Jet, en ny type, som man havde solgt til Hainan Airlines i Kina og luftfartsselskaber i USA og Europa. I godt to år omskolede han kinesiske og amerikanske piloter på en simulator i Amsterdam.

Efter Dornier perioden genoptog han simulator instruktion på Fokker fly, som både foregik i Sao Paulo Brasilien og et simulatorcenter i Amsterdam. Han sluttede sin instruktør virksomhed i 2008 - nøjagtig 50 år efter at den startede på Kirstinesminde flyveplads ved Aarhus.

Niels Ove Studstrup har været udstationeret i mere end 30 lande, som testpilot og instruktør. Han fortæller om sine oplevelser blandt andet fra Iran, Algeriet, Burma, Columbia og USA, samtidig med at han viser en billedserie.

 

Arrangeret af: Karup Bio


 

14. nov. 2011  

kl. 19:00

Foredrag om Australien v/ Per Bødskov. "Da jeg bankede på havskildpaddens skjold"
En beretning fra en rejse DOWN UNDER.
Tanker og indtryk fra en oplevelsesrejse i AUSTRALIEN.
Sydney og Brisbane, de store byer på østkysten. Regnskoven Daintree i det tropiske Qeensland. Det store koralrev, The Great Barrier Reef. Den australske ørken, Ayers Rock, The Red Center.

Foredraget holdes i Karup Bio mandag den 14. november kl. 19.00. Billetpris 60 kr. inkl. kaffe m/brød. Billetbestilling her på hjemmesiden eller på tlf. 20835436
.


Arrangeret af: Karup Bio

     

Mandag
28. mar. 2011

kl. 19:00

 

Arrangeret af:

Hosekræmmeren og SKOEN

 

i samarbejde med Karup Bio

1. nov. 2010

kl. 19:00

 

Film & Debat

Film & Debat. 
Først vises den dansk-norske film "De usynlige" med bl.a. Trine Dyrholm. "For otte år siden blev Agnes' søn dræbt og Jan Thomas dømt for mordet. Derfor er det noget af et chok for Agnes igen at møde Jan Thomas, efter at han har endt sin afsoning og fået job som organist i en kirke. Da hun samtidig opdager, at Jan Thomas er brændt varm på præsten og passer hendes lille barn, bliver det for meget Agnes".

Efter filmen er der pause med kaffe/the m. brød.

Efter pausen "Højlunds forsamlingshus" om filmens tema. Emnet er skyld eller tilgivelse. Skal dømte mødes med ofrene? Hvorfor ikke eller hvorfor? Advokat Erik Søjborg har lovet at være "Jakob Højlund" denne aften med mikrofonen i hånden. Pris for film og kaffe 50 kr. for medlemmer, 100 kr. for ikke medlemmer.

Billetter købes/bestilles ved henvendelse til
Jónhard Herdalur tlf. 97102672,
Mariann Andersen tlf. 97101742,
Nanny Würtz tlf. 86661065

Arrangeret af Foreningen Norden, Karup afdeling.

 

26. okt. 2010

kl. 19:00

Link til GYGES.dk

 

Flyvestation Karup som tysk befæstningsanlæg.

Flyvestationen er oprindeligt anlagt af det tyske flyvevåben kort efter besættelsen og endte med at have navnet Fliegerhorst Grove.  Da anden verdenskrig sluttede, var den arealmæssigt og befæstningsmæssigt den største af de 2.600 flyvepladser tyskerne byggede.

Indledningsvis blev pladsen indrettet på en måde, der indikerer, at man ikke forventede luftangreb i større målestok og angreb af jordstyrker forekom utænkeligt.  Fra midten af 1943 blev pladsen imidlertid stærkt befæstet.  Alle de vigtige operative og vedligeholdelsesområder blev udbygget med bunkers og maskingeværstillinger til Støttepunkter, der kunne forsvare sig 360 grader rundt.  Støttepunkterne udgjorde tilsammen en Støttepunktgruppe, der kunne forsvare pladsen mod angreb udefra.  Tyskerne var også fokuseret på muligheden for en luftlandsætning midt på pladsen, og der blev indrettet stillinger og bunkers, der specielt var beregnet til at imødegå denne trussel. 

Foredragsholderen vil med kort, billeder og tegninger beskrive pladsens indretning som befæstningsanlæg.

Arrangeret af: Karup Bio
     

  

11. okt. 2010

kl. 19:00

 

 

Afghanistan - udenfor og indenfor murene

Melaine Christensen har arbejdet som jordemoder i det vestlige Afghanistan i 1½ år under Taliban-styret. Lektor Finn Christensen har været i Afghanistan flere gange med støtte fra DANIDA. Begge har senere været i Afghanistan og fulgt udviklingen der. Som jordemoder er Melaine kommet meget tæt ind i kvindeverdenen, og i foredraget formidler hun kvindernes liv, tanker og drømme. Som udefra kommende blev Melaine ofte brugt som ventil for de afghanske kvinder til at fortælle om deres bekymringer, sorger og glæder. Foredraget giver med andre ord et enestående indblik i kvindeverdenen i Afghanistan i dag - og foredraget fører os helt ind bag murene. Finn har sit fokus på udviklingen fra Taliban-styret til det nye demokratiske styre i dag. Herhjemme hører vi tit i pressen om alle problemerne i Afghanistan og kampen mod Taliban. Sjældent hører vi om de fremskridt, som er sket siden Taliban-styrets fald i 2001. Det vil Finn fortælle om, bl.a. gennem interview med højtstående politikere og embedsmænd, mennesker på gaden, bistandsfolk og fra besøg i ISAF-hovedkvarteret. Billetpris inkl. kaffe m/brød 75 kr. NB: hvis du er tilmeldt og har betalt for et andet kursus i LOF Karup, betales kun 40 kr. i entré. Tilmelding: LOF Karup, hold 1001 Tlf. 86662361, email: karup@lof.dk

Arrangeret af:
LOF Karup

i samarbejde med Karup Bio

 


 

26. april 2010  

kl. 19:00

Arrangeret af:
Hosekræmmeren og SKOEN

i samarbejde med Karup Bio


 

17. maj 2010  

kl. 19:00  

Arrangeret af: Karup Bio


 

17. marts 2009  

kl. 19:00

 

 

3. feb. 2009  

kl. 19:00


Arrangeret af: Karup Bio

 

 

31. jan. 2009  

kl. 19:00  


Arrangeret af: Karup Bio

 

Foredrag med Uffe Ellemann-Jensen

18. nov. 2008

Kl. 19:00

 

Arrangeret af: Karup Bio

Sri Lanka - Den glemte konflikt

<KLIK> på billeder for at se flere
Billederne ligger på PICASA

 

 

21. okt. 2008

Kl. 19:00

 

Arrangeret af: Karup Bio

Foredrag - Farmer i Australien

<KLIK> på billeder for at se flere
Billederne ligger på PICASA

 

 

23. sep. 2008

Kl: 19:00

Arrangeret af: Karup Bio

Det Flyvende Rally Team
Billederne ligger på PICASA

 

 

 

22. april 2008

Kl: 19:00

 

Arrangeret af: Karup Bio

 

11. marts 2008

 

  

 

26. februar 2008  

 
Leif Fuglsang med en model af en F-84G Thunderjet i hånden. Det var et fly magen til dette der nødlandede ikke langt fra GCA’en


Se klip fra TV/Midt-Vest (25. januar 2008) her-> TV Klip (02:09)

Arrangeret af: Karup Bio
 

Flyvevåbnets Sorte Lørdag
Billederne ligger på Picasa

 

 

20. november 2007

Arrangeret af: Karup Bio
 

Stumfilm i Karup Bio anno 2007

Link til VIDEO 2,2MB (vil blive vist i din standard video-player)

30. oktober 2007

Arrangeret af: Hosekræmmeren, Skoen og Karup Bio
(se billeder fra arrangementet)

29. maj 2007

Grønhøj Kro og kartoffeltyskerne.
DVD fremstillet af Havredal gl. Skole.

Elsa Steen Ølgaard, formand for kartoffeltyskerforeningen, fortalte om baggrunden for kartoffeltyskernes indvandring til Danmark.
Gregers Laigaard, Grønhøj Kro underholdt.

Arrangør: Havredal gl. Skole, Landbrugsmuseet i Grønhøj samt Lokalhistorisk Arkiv

 

 

26. marts 2007

Foredrag: Per Hansen viste film og fortalte om "Mennesker på min vej"
Arrangør: AOF Karup


5. februar 2007

19. februar 2007

Karups Historie fra 1337 til i dag !

Foredragsholder: Erik Højgaard

Arrangør: Karup Bio & Lokalhistorisk Forening

13. november 2006


Esad Landzo - hovedmotiv - foto: Henrik Ipsen 2005

Debataften: Hvor går grænsen -
Med stærke og nærværende eksempler fra Europa, USA og Irak stiller "Hvor går grænsen?" skarpt på dilemmaet mellem menneskerettigheder på den ene side og liv og sikkerhed på den anden - kernen i den internationale anti-terrorlovgivning.
Film af Lars Feldballe Petersen
 

I panelet:

Morten Bødskov, MF
Poul Dahl
Lars Feldballe Petersen

Arrangør:  LOF, Karup

21. oktober 2006

Specialarrangement i forbindelse med filmen
Der var engang en dreng ....
Janus Dissing Rathke, hovedrolleindehaver i filmen
Der var engang en dreng ...." ser filmen og skriver
autografer i Karup Bio.

Arrangør: Karup Bio.

25. april 2006

Modeshow

Konferencier: Otto Johansen og Søren Mogensen

Arrangør:

Optikur
Meretes Frisørsalon
Hosekræmmeren
Skoen
Helse & Velvære
Karup Bio

14. marts 2006

Mary-Ann viser billeder og fortæller om hvordan hun har oplevet det at være udsendt brandmand til KABUL i Afganistan

Foredragsholder: Mary-Ann Nørbæk

Arrangør: Karup Bio

24. januar 2006


Roadshow med MC-Rejser
Arrangører: MC-Rejser og Karup Bio
 

7. december 2005

Special arrangement i forbindelse med filmen
Harry Potter - Flammernes Pokal.

Simone Schubert,
Harry Potter fan med kæmpe samling kommer i sit Harry Potter kostume, besvarer spørgsmål fra publikum og ser filmen i Karup Bio.

Arrangør: Karup Bio

8. november 2005

Livet tilbage på sporet efter en
midlertidig afsporing.”

Foredragsholder: Ludvig Kaas

Arrangør: Karup Borger- og Håndværkerforening

16. august 2005

Roadshow med MC-Rejser

Arrangører: MC-Rejser og Karup Bio

19. maj 2005

Special arrangement i forbindelse med Verdenspremiere på Star Wars: Episode III - Sith-Fyrsternes Hævn

Biografen får besøg af Darth Vader og Darth Maul i form af Dan Andersen og Lars Bøgh som kæmper sig gennem Karups gader og ser filmen i biografen.

Arrangør: Karup Bio

3. maj 2005

Sommerjob på Station Nord.

Foredragsholder Carl. C. Nexø

Arrangør: Karup Bio

26. april 2005

Roadshow med MC-Rejser

Arrangører: MC-Rejser og Karup Bio

25. november 2004

Arrangement for Handelsbanken. Emnet var økonomi, specielt privatøkonomi.

opdateret:22-03-2015